HOGYAN VÁLTOZTASD MEG AZ ÉLETEDET
AKI A LEGJOBBAT FOGADJA EL AZ A LEGJOBBAT KAPJA


 
A ragadozó és Te
Egy ágyban a szociopatával
A NŐKÉRT, AKIK NEHÉZ HELYZETBEN VANNAK. A NŐKÉRT, AKIKNEK LEROMBOLTÁK AZ ÉLETÉT, A CSALÁDJÁT, AZ ÖNBECSÜLÉSÉT, AKIKET KIFOSZTOTTAK ÉS ELSZIGETELTEK.
AKIK MÉG BENNE VANNAK,
AKIK MOST SZABADULNAK,
ÉS AKIK MÁR SZABADULTAK.
SOS küldd át annak, akiről úgy érzed, ebben van benne!
Az életét mentheti meg a felismerés!
Lehet a legjobb barátnőd, a hugod, a nővéred, az édesanyád ebben a helyzetben, és valószínű, hogy magát okolja, és nem mer róla beszélni
Amikor az életedbe lép, azt hiszed, eljött a nagy csoda, amire vártál. Sármos. Jóképű. Kedves. Pontosan azokat a szavakat mondja ki, amikre vágysz. Úgy viselkedik, úgy érint meg.
Minta pontosan tudná, mi az, amit igazán akarsz.
Pontosan tudja.
Felveszi a te vágyaidat, felveszi a szerepet, amit éppen akkor el kell játszania.
Nem tudsz ellenállni.
Egyetlen nap alatt mintha kicseréltek volna.
Ragyogsz.
Mert azt hiszed, megérkezett az igazi.
Elhiszed, mert el akarod hinni, hogy mindaz, amit kapsz, az valódi.
Akkor még nem látod, hogy hamis gyémántok csillognak a kezedben.
Csak élvezed, hogy kapsz. Nézed a barátnőidet, a környezetedet és arra gondolsz, ezt mindenki megérdemelné, amit te kapsz. Gyengédség, odafigyelés, türelem, erotika. Olyan szexualitás, amiről eddig azt sem tudtad, hogy létezik.
Előjön a nő. Amit eltemettél, hosszú rutinéjszakák sora alatt, korábbi fizikai kapcsolatokban, ahol tudtad, te valami mást keresel.
Nem szégyenkezel. Azt érzed, ez az egész természetes. Valahol az is, persze, csak nem ilyen formában.
Mert a te ragadozód, amit ad, azt a másik kezével el is veszi. Méghozzá kamatostul. Igazi uzsorakamatot számol fel.
Az első néhány hét után azt veszed észre, az életed máris körülötte forog. Minden percedet igénybe veszi - elveszi. Tehát elveszi az idődet.
Nem baj, mondod, hiszen egy ilyen csodálatos dolog megér ennyit.
Elfelejted a barátaidat. Nem veszed fel nekik a telefont. Mert most épp a ragadozóval vagy. Nem érsz rá, de azzal nyugtatod magad, majd ha ráérsz, visszahívod őket. Amikor ez nem történik meg, azt már észre se veszed, mert elborít valami. Egy érzés. Olyan jó.. nem akarsz ebből kijönni. Mintha valamit bevettél volna, úgy elkábulsz és nem érdekel semmi, csak ő. Ő pedig adja, amire vágysz.
Érdekből.
Nem tudod mi történik veled, de érzed, hogy ez jó, így hagyod.
Az időd már az övé, de fel sem tűnik.
Elszigetel a családodtól, mert rájuk sincs időd. A gyerekeidre sem. Csak a ragadozóra, a te nárcisztikusodra. Akinek csak az a fontos, hogy mindig minden percben rá figyelj. Az övé legyél.
A gyerekeknek csak a minimálisat adod, de azzal nyugtatod magadat, hogy majd holnap... és holnap se lesz másként.
Majd jönnek a találkozások. Őrületes energia, hatalmas szenvedély, ami a hatalmába kerít. Téged. Őt nem. Ő figyel téged. Ezt már észreveszed, mert feltűnő, de annak tudod be, annyira szerelmes lett, hogy le sem tudja venni a szemét rólad. Pedig a szemében hidegség van, de nem akarod látni. Azt akarod látni, hogy ugyanazt érzi, amit te. Pedig nem.
Ő nem érez semmit.
Maximum a győzelem mámorát.
És ekkor már elveszi a testedet is.
A tested is az övé. Azt csinál vele, amit akar.
Igaz, hogy jó neked. Mert fogalmad se volt eddig arról, hogy a tested ilyenekre képes. Izgalmas, új világ ez. Extrém. Arra gondolsz, eddig mégis mit csináltál... mert nem éltél.. az biztos.
Igen, most élsz és érzel. Rengeteg szenvedélyt, vágyat, érzelmet élsz meg. Azonban nem vagy már a magad ura. Csak az érdekel, mikor jön ő, és mikor érezheted ugyanazt,újra és újra.
A függőjévé válsz a gyönyörnek, a szenvedélynek, és neki.
Minden időd az övé és minden porcikád az övé.
És ekkor beköltözik. Csak úgy. Mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Nem kérdezi meg, hova teheti a cuccait. Csak bepakolja valahova. Számára mindaz, ami a tiéd, az az övé. Nem az övé is. Csak az övé.
Neked ez sem számít, hiszen te annyira szereted. Amikor egy picit kiakadsz, édes mosollyal fordul hozzád és mond valami kedveset, amivel egyből lefegyverez.
Olyan jóképű, és annyira imádod a hangját, a közelségét.
És ekkor, hogy már ott van, és betört az életteredbe, elveszi a pénzed.
Hirtelen kiderül, hogy eléggé problémás pasi.
Van egy csomó tartozása, lezáratlan ügye, bírósági dolgok, minden, amit el se tudsz képzelni. Olyan bonyolult és szövevényes, hogy eleinte nem is érted. Becsapódik ugyan egy tiszta pillanatban, hogy húha, ez túl sok, és talán nem igaz az, hogy mindenki hibás és a ragadozód csak áldozat. De elhessegeted. Egy ilyen ember, aki ennyire oda tud figyelni rád, nem lehet rossz ember, sőt, inkább mindenki kihasználja a jó szívét, ezért került bajba.
Segíteni kezdesz, mert empatikus vagy. Mindenben. Pénzben főleg, hiszen mindennek ez a megoldása, mert úgy van tálalva feléd, hogy a pénzed old meg mindent, és majd ha megoldjátok, akkor elkezdhetitek az igazi közös életet, de addig ezt és ezt és ezt és ezt és ezt és ezt és ezt meg kell oldani.
Megoldod. Hát persze, hiszen ő a párod. Kötelességed támogatni és segíteni.
Kisebb szívességeket tesz neked, hogy úgy tűnjön, ő is ad.
De neked az már nem tűnik fel, hogy sokkal többet vesz el, mint amennyit ad.
Most már családapa szerepet is játszik. Kitapintja, mivel foghat meg téged, és meg is teszi. Eljátssza a mintaapát, és beveszed, de az már nem tűnik fel, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül kiüríti a pénztárcádat a maga igényeinek megfelelően, és nem érdekli, hogy a család, amibe került, az miből fog élni. Úgy gondolja, úgyis megoldod, és ha megoldod, majd abból is leveszi a maga kamatait.
Egyre nehezebbek a napok. Nehéznek érzed magadat. Fáj mindened. A tested tiltakozik.
Egyre fáradtabb vagy, fogy az energiád, de betudod annak, hogy egy új kapcsolat ezzel jár, és amúgyis kevés az időd mindenre, most már stresszelsz az anyagiakon, és minden idődet az foglalja le, hogy pótold, amit ő elvesz, de még mindig nem világos számodra, hogy szándékosan veszi el, és esze ágában sincs azzal foglalkozni, neked ez mibe kerül. Mennyi időbe, energiába, és most már erőn felül.
Mivel már az övé az időd, a tested, az élettered és a pénzed, ritkulnak azok a gyönyörteli pillanatok.
Egyre kevesebb van belőle. Hiányolod, és érzed, az a bizonyos valóra vált álom talán mégsem olyan szép, de azt gondolod, hát minden kapcsolat ilyen, eleinte lángoltok, majd leül az egész a szürke hétköznapokban és csak színesíteni kell.
Amikor javaslatokat teszel arra, hogyan színesítsétek a kapcsolatot, azt kapod válaszként, hogy majd ő kitalálja, ő irányít. Ne irányíts.
Az lesz, amit ő mond, akkor, amikor ő mondja. Akkor kapsz bármit, ha ő adni akar. Ha nem akar, nem kapsz semmit.
Beletörődsz. Már veled lakik, veled él, és egyébként is hova menne.
Ekkor már sok a figyelmeztető jel, és a barátok, családtagok is egyre gyakrabban szólnak, de a te szemedben ők akadályozó tényezők, akik irigylik a boldogságodat. Nem veszed észre, hogy kétségbeesetten nézik végig, hogy egy férfi hogyan foszt ki téged. Ők látják, amit te nem.
Majd jönnek a komolyabb anyagi gondok, mert semmi pénz nem elég. Te, aki eddig tudtál bánni a pénzzel, azt veszed észre, hogy kifolyik a kezedből. Az majd csak visszatekintve fog tudatossá válni, hogy mind őhozzá és őmiatta folyt ki a kezedből.
Ekkor még csak azt látod, hogy szélmalomharcot vívsz.
Az életed már összeomlóban van, de még mindig bízol az ő ígéreteiben, hogy majd együtt jó lesz, majd minden meg fog oldódni, ő ott lesz melletted, és segít mindenben, nem hagy el, melletted van bajban...
Igen. A bajban, amit ő okozott.
Itt már számára forrósodik a talaj, mert látja, innen már nem tud annyi mindent kapni, így körülnéz, vannak-e még mások, akik hozzád hasonlóan naivak. És talál. Hát persze.
Egy másik nő, és még egy másik, és még egy másik, és még egy másik és még egy másik. De ezekről nem tudsz, bár itt is vannak jelek, mert néha annyira magabiztos a ragadozód, hogy meg is mutatja, hát ő szeret másokkal flörtölni, ő ilyen, csak kísérletezik, ugyan már, ne vedd zokon.
Már kiszolgáltatott vagy, így hagyod.
Közben folyamatosan figyel téged, jelek, gyenge pontok után kutatva.
Veled is kísérletezik, hogy meddig mehet el. Mik a végső határok. Terveket sző, hogy ha ez és ez nem jön be, mi legyen a következő lépés, amivel még mindig melletted tud maradni, és nem dobod ki, és nem jössz rá, hogy mi az igazság.
Hogy egy ragadozóval, egy szociopatával élsz, egy nárcisztikussal, aki veszélyes rád és a környezetedre nézve, és mindaddig, amíg van mit elvennie tőled, el is veszi. Ő csak akkor hagy el, ha már nincs semmid. Amíg egy cseppnyi energia van benned, addig ő ott van.
Mire végez veled, már nincs meg az anyagi biztonságod, a családod szétbomlott, nincs meg az egészséged, nincs meg a lelki békéd, jóléted, érzelmi egyensúlyod, nincs meg az önbecsülésed, a nőiességed és a hited sem, mire ő végez, már csak a rettegés és a pánik marad, kisemmizve, üresen, ráadásul akkorát csalódva, hogy megfogadod, többé nem leszel szerelmes.
De ekkor még nem gondolsz erre, csak egyre többet sírsz. Életedben nem sírtál még ennyit. Olyat teszel, amit addig soha nem tettél. Könyörögni kezdesz neki a figyelemért, amit az elején megkaptál, mert úgy érzed, elnélkül nem tudod túlélni. Érzed, hogy csapdában vagy, de azt hiszed, hogy ez valami karma és ha vége, majd jobb lesz. Még mindig nem látod, hogy ő kicsoda. Még mindig idealizálod.
Majd jön még több jel, és egy óriási zűrzavar. Ekkor már az életed totálisan romokban. Mindent elveszítettél, amit addig felépítettél. Pénz nélkül, biztonság nélkül, baráti és családi támogatás nélkül állsz egy kietlen hósivatagban, és nem érted, mi történik veled.
Egyre nagyobb a baj. Pánikrohamaid vannak.
Rettegsz mindentől. Az ösztönközpont már üvölt benned, a gyomrod görcsöl, nem tudsz enni, aludni, élni, lélegezni.
Most már nem akarod, hogy ott legyen, mert nem tudod fenntartani őt is és magadat is. Képtelenség. Nincs miből...
A lelked egy iszonyú krízisen megy át és az agy végső mentőövként bekapcsol.
FELÉBREDSZ.
Úristen, mi történik velem...
Miért nincs pénzem, hova lett az életem?
Hova lett a munkám?
Hova lett a családom? A barátaim?
Szédülsz, hányingered van, a kezed és a lábad remeg, és rád tör a valóság: téged csúnyán megvezettek.
JÖN A FÁJDALOM. ÓRIÁSI, ISZONYATOS ÉS LETAGLÓZÓ.
Rájössz, hogy amit te szerelemnek hittél, valójában egy illúzió volt, és minden arra ment ki, hogy amid van, azt add oda.
Mert ő nem tud önállóan létezni, számára természetes, hogy másoktól veszi el, ami kell neki. Igaz, hogy dolgozik, de valahogy soha nincs pénze, és amit elkölt, magára, azt tőled akarja pótolni.
A fájdalom mellé bekapcsol a félelem. Egyedül vagy, és eddig is egyedül voltál, egy színjáték része voltál, egy marionettbábu. Tehát hatalmas bajban vagy, amiről te tehetsz, mert belementél, és most egyedül kell kimásznod belőle.
Ha még mindig vele élsz, ekkor már látványosan alig van otthon. Órákra eltűnik, akár napokra, mert épp vadászik. Más áldozatok után néz, mert látja, itt nincs sok minden a számára.
Érzed, hogy így van, de még mindig nem akarod elhinni, hiszen a te felfogásodtól távol áll, hogy valaki ilyen legyen.
Örülsz azonban annak, hogy nincs otthon.
Elkezdesz felépülni, mert távol van tőled és ekkor már tudatában vagy annak, hogy a távolság, amit tart, az neked IDŐ.
VISSZAKAPOD AZ IDŐDET.
Újra dolgozol, VISSZAKAPOD A PÉNZEDET.
Egyedül vagy, hozzád sem ér. VISSZAKAPOD A TESTEDET.
Nem rád hat éppen, hanem másokra. VISSZAKAPOD A LELKEDET.
Nem ér rá téged befolyásolni, mert másokat befolyásol. VISSZAKAPOD A TUDATODAT.
Megerősödsz.
Újra építkezni kezdesz, és ekkor megjelenik.
Érzi, hogy itt erő van, de tudja, hogy a markában vagy, még mindig, mert nem vagy elég erős. Túl nagy sokk ért ahhoz, hogy elég erős légy, azonban látja, hogy magadnál vagy.
Stratégiát vált.
Nem kér.
KÖVETEL.
ERŐVEL, KEMÉNYEN, HIDEGEN, SZÁMÍTÓAN FŰZVE A SZAVAKAT, ÚGY HOGY ZSIGERI FÉLELMET KELTSEN BENNED.
Máris legyőzött.
Kilátásba helyez szankciókat, mondjuk a családodnak elmondja, hogy milyen felelőtlenül elköltöttél minden pénzt, és milyen pánikbeteg vagy, sírógörcseid vannak, és életképtelen vagy. Vagy bemószerol a barátaidnak, esetleg a munkahelyeden.
Taktikájának lényege a megfélemlítés.
És meg is teszi.
Elhiszed neki, hogy tényleg értéktelen, életképtelen és gyenge vagy, és a te léted attól függ, ő mikor határoz úgy, hogy elveszi a maradék értékedet: a méltóságodat és az önbecsülésedet.
Most már a markában vagy. Vergődsz, de nem tudsz szabadulni.
Ő pedig élvezi, hogy kőkeményen uralkodik rajtad.
Most már nem azért adsz, mert adni akarsz. Azért adsz, mert rákényszerít.
Időnként ekkor is megszán, figyelmességgel, törődéssel, szexszel. Csak hogy érezd, annak ellenére, amit tettél vele, hogy olyasmikkel gyanúsítottad, hogy esetleg hazudott, manipulált, átvert, kihasznált és megcsalt, ő megbocsát, hiszen mindenki téved, ugyan, te is tévedtél, lásd be és lépj tovább, nézd meg, ő még mindig ott van, ő igazán szeret, hiszen képes még ezt is megbocsátani neked.
Te már tudod, hogy ez nem igaz, de mégis belemész a játékba, mert szabadulni nem tudsz, ellenkezni nem mersz.
Fogy az időd ismét, fogy a pénzed, fogy az erőd.
Fogy az életed... a tested.. a lelked...
Egyre kisebb vagy, ő egyre nagyobb.
Időnként vitatkozol vele, de látod, hogy semmi értelme.
Egy időre beletörődsz a helyzetedbe, de mivel már sokkal több a tiszta pillanatod, mint az elején, a belső erő, és a tudatosság, az elme hatalmas és az égiek támogatása besegít.
Jönnek vissza a barátok, akik már nem tudják tovább nézni, ami veled történik. Keményen beszélnek a fejeddel. Felmérik, hogy mekkora a baj, minden követ megmozgatnak. Ekkor már érzed, mégsem vagy egyedül. A családod is ott van, és éreztetik, hogy mennyire gyűlölik a ragadozót, újra és újra szembesítenek a valósággal.
Sok jó szó, sok jó ember hat rád.
Visszavezetnek a fénybe, de ekkor csak úgy megy, ha nagyon kemények veled, hogy ne aludj vissza, ha már felébredtél.
Az angyali, égi segítség most már be tud lépni a tudatodba. Átjár az erő, és tudod, hogy ki fogsz törni. Nem tudod még hogyan, nem tudod még, mikor, de ki fogsz törni.
Olyan spirituális dolgok után nyúlsz, amiket eddig nem használtál. Cikkek, könyvek, emberek jelennek meg az életedben, akik látják, hogy segítségre van szükséged és segítenek. Annyi pozitív energiát kapsz, hogy te, akit korábban a végtelenségig lehúzott a ragadozód, most minden jó szóért hálás vagy, könnybe lábad a szemed, ha megdícsérnek, ha biztatnak, ha megfogják a kezed, ha pénzt ajánlanak fel. Önzetlenül. Mert ők valóban segíteni akarnak.
Felmérték, hogy habár óriási hibát követtél el, a ragadozó a hatalmába kerített és tudják, hogy ez velük is bármikor megtörténhetett volna. Nem hibáztatnak téged. Segíteni akarnak.
Most már tudod, hogy kivel állsz szemben. Eléd kerül a szó: szociopata. Cikkeket olvasol a neten és reszketve olvasod a sorokat végig, a gyomrodba hasít a felismerés: Úristen, minden rá illik!
A valóság ekkor már kristálytiszta.
A monitoron ugyanúgy ott áll, nagy betűkkel: MENEKÜLJ, amit a barátaid is mondanak.
Vészhelyzeti terv fogalmazódik meg a fejedben.
Gyakorlati teendők. Mit hogyan, hova ments, hova tedd, kihez menj, kinek szólj, kit hívj fel. Csinálod, mert már van erőd. Ekkor a ragadozód már óvatos, érzi, hogy menekülni akarsz, ezért egyre keményebb eszközöket keres, hogy ne tudj elfutni tőle.
Olyan mélyen nyúl a gyenge pontjaidba, amennyire csak tud. Ne feledd, ő is a túlélésért küzd, bár az ő szemszögéből nézve ez azt jelenti: a gyengébbet ki kell fosztani, hogy életben maradjon. Azonban ekkor már nem te vagy a gyengébb, hiszen elindult benned a túlélő ösztön és mellé egy spirituális folyamat is. Ébredsz. Arra, mekkora erő van benned. Arra, mennyi mindenre képes vagy. Arra, hogy vészhelyzetben is képes vagy bármit megoldani és előteremteni. Arra, hogy krízisben ki tudod kapcsolni a félelmet.
Titkos szervezkedés kezdődik.
A barátok, család, rokonok hű szövetségeseid, és te szégyelled, hogy nem is olyan régen még nekik estél. Ők teszik a dolgukat, ahogy te is tennéd az ő helyükben.
Azt már felfogtad, hogy mindent el kell engedni, amit lehet. Kidobni nem tudod, mert nem megy el. Neked kell eltűnni előle. Mindent hátrahagyni, mintha legalábbis háború lenne. A te életedben az is van.. háború.
Körülnézel a lakásban, a tekinteted rázkódva fut végig az ő holmijain, és azt veszed leltárba fejben, mi a legszükségesebb. Kifigyelted már a szokásait. Egy ideje te is színjátékot játszol és azért mész bele helyzetekbe vele, hogy ne fogjon gyanút. Ezért most neked sikerül becsapni őt, és ehhez sajnos taktikázni és manipulálni kell. Akár hazudni is. De már éber vagy. Nagyon is. Végre érzed: újra élsz.
Már elaltattad az éberségét. Nárcizmusa csapdájába esett. Elhiszi, hogy megadtad magad neki, így kényelmesen hátradől. Igaz, hogy kér még pénzt, de egyre kevesebbet adsz neki. A pénzed egy jó nagy részét már nem otthon tartod. Nem is olyan bankszámlán, amihez hozzá tud férni.
Eldugdosod a fontos tárgyakat előle, mert hajlamos lopni. Sok mindentől megfosztott már.
Figyelsz és készülsz. Elejti, hogy elmegy pár napra. Annyira biztos magában, hogy nem is gondolja, hogy mire visszajön, te már nem vagy otthon.. és úgy lesz. Az a reggel megy a legnehezebben. Szinte húzza a készülődést, mintha sejtene valamit és minden pillanatban attól félsz, hogy lebuksz. Szinte halálfélelem kerít újra a hatalmába de úrrá leszel rajta. Végre kilép az ajtón.
A feszültség kienged belőled, és tárcsázol.
Még aznap kicuccolsz, családostul, gyerekestül, és a legfontosabbakat viszitek. Bárhova. ahol el tudtok lenni, amíg rendbe jöttök. Az is lehet, hogy van annyi pénzed, hogy külön lehessetek. A lényeg, hogy lelépsz és senki nem tudja, hova, aki a ragadozó ismeretségi körébe tartozik. Velük már megszakítottad a kapcsolatot.
Ott maradt a múltad. Mindened szinte. Az egész életed. Neki. De te és a családod nem. Ez a legfontosabb.
Telnek-múlnak a napok, már biztonságban vagy, de még feszültségben. Mikor jön rá, hogy eltűntél? Tudod, hogy mikor megy haza és gyomorgörcsben várod a percet, mikor szólal meg a telefon.
És valóban. Csöngeni kezd. Újra ugyanaz a rettegés. De nem veszed fel. Nem teszel semmit, mert emlékszel. Arra, hogy ki voltál azelőtt, hogy találkoztál vele, és kivé lettél mellette. Eléggé fáj ahhoz, hogy ne vedd fel.
Hív, újra, újra, újra, újra és újra.
Letiltod a számát. Letiltod mindenhonnan.
NO CONTACT SZABÁLY.
Az egyik legfontosabb, ha ragadozótól szabadulsz. Nem szabad kommunikálnod vele, mert meggyőz. Téged kiált ki hibásnak, és megint visszaránt.
Tartod magad, bár sokszor érzed azt, hogy ellenállhatatlan vágy van benned, hogy újra beszéljetek. Mert a hangja megnyugtat. Mert hiányzik. Mégiscsak egy ember. /???/
Továbblépsz és elkezdesz újra élni. Minden nap feszültségben, de élsz. Dolgozol és amikor az első tartalékot képzed, amikor először érzed, hogy biztonságban vagy, sírva fakadsz. Érkezik a hála.
Hálás vagy, mert senki nem bánt. Senki nem ural. Senki nem lop meg. Senki nem kényszerít olyanra, amit nem akarsz megtenni. Senki miatt nem kell félelemben élned.
Megnyugszol és elkezdesz magadon dolgozni. Könyvek. Filmek. Cikkek. Emberek. Élmények, jelek, helyzetek.
Szeretet vesz körbe.
Azonban egyedül vagy. Tudod, hogy ez hosszú folyamat lesz, amíg túlteszed magad azon, valakinek csak érdekből kellettél. A lelked bezárult egy időre, és ezzel tisztában vagy.
Keresed az utat önmagadhoz.
Haladsz előre, bár nem könnyű, eleinte még járni is nehéz. A testednek, a lelkednek gyógyulnia kell.
Egyre magányosabb vagy, és habár eleinte sokat hívott, már nem hív. Kínoz a tudat, hogy más nővel van és az kattog benned, hogy te nem kellesz. Utólag már idelaizálod őt, megint. Mentségeket keresel a számára. Most, hogy a spirituális úton indultál el, megérted, hogy mennyi mindent tanított neked. Kitartást, kiállni magadért, ébernek lenni, figyelni, nőnek lenni, erősnek lenni. Leküzdöttél mellette és miatta olyan családból hozott hiedelmeket, amiket korábban nem tudtál. Letisztult vagy.
Egy hosszabb szünet után, újra keresni kezd. Addig hív, míg végül magányodban elgyengülsz és feloldod a tiltást. Visszahívod. Az agyadban ott motoszkál, hogy nem kellene, mégis megteszed. Csak hogy halld a hangját.
Amikor beleszól a telefonba, ugyanaz az édes bizsergés fut át rajtad, mint amikor először meghallottad a hangját. Érzed, magába ránt, magába olvaszt, és akarod. Az érzéseiddel küzdesz és azzal: nem szabad. TILTOTT.
Ki tiltja meg? Kérdezed magadtól.
Ő pedig ismét rádérez. Tudja, most mi a gyenge pontod. Ő.
És eléri, hogy találkozzatok. Újra és újra.
Most más minden. Most odafigyel azokra a dolgokra, amikre korábban nem. Azt érzed, figyel rád, pedig most sem így van. Magára figyel, hogy ezúttal ne hibázzon.
Te is figyelsz, hogy ne hibázz, már óvatosabb vagy. Ismét figyelmeztetnek a barátok és a család: ne csináld.
Azzal hitegeted magadat, hogy erősebb vagy, és megváltoztál, ezúttal csak a kapcsolat jó részeit fogod magadba integrálni, és nem engeded meg neki, hogy a korábbiakat érvényesítse. Látszólag nem is teszi. Az életteredbe sem engeded úgy be, mint korábban. Pénzt sem adsz neki. Ő megértő… látszólag. Azonban az érzékei kiélesedve rád fókuszálnak. Mikor gyengülsz el. Most olyan dolgokkal halmoz el, amikről korábban tőle csak álmodoztál. Szerelmet vall. Gyengéd, és nagyon boldoggá tesz.. amikor ott van. Azután a hallgatásával kínoz, és nem veszed észre, hogy ismét ugyanabba a manipulációba esel, amelybe korábban, csak most már sokkal kifinomultabban csinálja. Meghallgat és engedi, hogy kiöntsd neki a lelkedet. Bűntudatot kelt benned, amiért elhagytad, de megint eljátssza, hogy megbocsát. Pedig nem bocsát meg.
Őt a revans élteti ekkor és az, hogy úgy tönkre tegyen, hogy a föld színéről is eltűnj – mert kijátszottad őt és sikerült elmenekülnöd. Saját rafináltságában tetszeleg, hogy újra visszaépült az életedbe. Folyamatosan hiteget, és kezded elhinni megint, hogy szeret. Azt is eljátssza, hogy megváltozott. Ezúttal tényleg komolyan gondolja….pedig valójában nem. Csupán azt akarja, hullj darabjaidra. Menj tönkre.
Konkrétan kivégezni akar.
Szépen lassan közelít, tudja, hogy már figyelsz. Tudja, hogy azokat a korábbi taktikákat, melyekkel az elején simán célt ért, már nem tudja érvényesíteni. Látványosan stratégiát váltott, és érzed, hogy neked is így kell tenni. Azt hiszed, ha erős vagy és nem engedsz mindent meg neki, akkor most mégis lesz ebből egy jó kapcsolat.
Ő pedig egyre beljebb nyomul. Először csak a lábát teszi be az ajtón.. majd a kezét..
Kivárja a pillanatot, amikor újra igazán elgyengülsz. Amikor a magáénak érezhet. Mert akkor fog lecsapni.
Érzed, hogy nem lesz ennek jó vége. Az ösztönök ismét jeleznek. Mégis, azzal hitegeted magadat, ezúttal talán megváltozik, hiszen szeret. Érzed, hogy szeret. Mert ezt az érzést kelti. Ő nem tud szeretni. Ő csak magát tudja szeretni. Ő mindenkit csak használ.
Számára egy tárgy vagy. Egy levadászandó, elejtendő vad. Semmi több.
Elemében van. Te pedig percenként ingadozol, az igen és a nem között. Asztrálisan és mentálisan is befolyásol, azonban ezt még nem veszed észre, csak azt érzed, ismét kezdesz nem önmagad lenni. Neki tetszik a játék, élvezi, főleg azért, mert most tud úgy igazán lecsapni majd rád.
És eljön a pillanat.. amikor egy pillanatra elgyengülsz teljesen. Ekkor döf beléd. Mivel valahol számítottál rá, így nem ér annyira váratlanul, de azért fáj. Főleg a felismerés fáj: mégiscsak egy szociopata. Mégsem igaz ez az álom.
A harag ad erőt, hogy szembeszállj vele. Üvöltesz vele. Szemtől-szemben állsz vele és már nem félsz, mert emlékszel arra a percre, amikor el tudtál tőle menekülni. Nem engeded, hogy újra bántson. Erős vagy és ezt ő is érzi. Meghökken, mert nem erre számított. Azt hitte, sikerült befűznie. Nem sikerült, csupán elgyengítenie.
Már nem tud igazán megfogni. Egy picit élvezhette a győzelmet, de nem tud tönkre tenni téged. Mégis, meg tudott borítani, amiért haragszol magadra. Most már komolyan számot vetsz azzal, hogy véget vetsz ennek.
Biztonsági óvintézkedéseket teszel. Érzed, nem tud hatni rád. Vannak még elgyengülések, de ismét megszakítasz vele minden kapcsolatot.
ÚJABB NO CONTACT. EZÚTTAL VÉGLEGESEN.
Most már tudod, ebből nem lesz semmi. Soha.
BEISMERED, HOGY NEM NYERHETTÉL.
Sem boldog párkapcsolatot, sem boldog jövőt, semmit, amit a ragadozód igért neked.
Egy valamit azonban mégis nyertél: a szabadságodat és önmagadat.
Érzelmileg és gondolatilag is befolyásolt, spirituális erővel és erre abban a percben jöttél rá, amikor beléd döfte a tőrt.
A napok nehezek ezután. Még mindig vissza akar rántani, hiszen most szemtől-szemben küldted el. Ingoványos talajon jársz, és félsz attól, hogy ismét megjelenik. Egyelőre hallgat, de tudod, ez az ő taktikája. Ő azt hiszi, a hallgatásával büntet, de te már tudod, ez csak manipuláció, és nem dőlsz be. Most már semminek sem dőlsz be. Élni kezdesz, úgy igazán. Lassan jön a fény az életedbe, de egyszer csak mindent bevilágít. Szinte vakít, mint a rabot, aki húsz év után szabadul a börtönből. Felfedezed az élet szépségeit. Önmagadat. Kutatsz, olyan fogódzók után, melyek értelmet adnak az életednek. Valahol belül sejted, még nem adta fel. Hívogat is, hol gyakrabban, hol ritkábban, smseket küld, de letiltottad. Határozottabb és erősebb lettél.
Nem hat rád és figyelsz is, hogy ne hasson rád. Nem akarod, hogy újra bántson, és miközben erősödsz, úgy erősödik a nőiességed, a belső erőd. Átveszed az életed felett az irányítást úgy, ahogyan eddig soha nem tetted. Rohamléptekkel fejlődsz, bár folyamatosan érzed, hatni akar rád, és napi szintű küzdelem, hogy ne menj bele, de minél több idő telik el, annál inkább érzed, ő téged már nem ér el. Az idő a te barátod, az ő ellensége.
Ő lesben áll. Vár. Figyel el jelre. Bármire, amibe belekapaszkodhatna. Vannak mások, akikkel szórakozik, de ők nem elegek. Neki te kellesz, mert kihívás vagy. Ismét levadászni, ilyenkor a legizgalmasabb ez a játék.. Neki játék, neked az életed..
Érzed, ,még hosszú idő, hetek, hónapok, amíg teljesen rehabilitálódsz, de már nem csúszol vissza. Keresni kezdesz új párt magadnak, bár most már szinte paranoiásan óvatos vagy, minden apró jelre figyelsz. Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, az nem is az…
Belebotlasz még gyengébb ragadózokba, de simán kikerülöd őket. Néhány „dilisbe” is, és olyan magányos, gyenge férfiakba, akikkel már nem kezdenél. Neked igazi férfi kell. Megemeled az igényszintedet és tudod mire van szükséged. Szeretetre, tiszteletre és valódi, őszinte érzésekre.
Olyan tevékenységek után kutatsz, amik célt adnak az életednek. Felfedezed a spirituális képességeidet, és azt, ki vagy valójában.
Újjászülettél.
Olyan részeket engedtél el magadból, éppen a ragadozód által, melyekre nem volt szükséged: gyengeség, függés, fél-emberség, következetesség és kitartás hiánya.
Más ember lettél és a kerek egész-ség felé haladsz. Meggyógyultál.
Hogy mi lesz vele? Számít? Egyszer eljön a nap az életében, amikor szembe kell néznie tettei következményeivel, melyeket veled és másokkal tett.
Ha elindultál előre, ne nézz hátra.
Soha többet.

segítség: szabadulas777@gmail.com
sms:0670 77 22 134
facebook
https://www.facebook.com/Eszterspiritualistanito


Létfontosságú információk a Ragadozóról
Kulcs a felismeréshez
Veszélyes személyiségek
A társadalmi ragadozó
/szociopata, antiszociális személyiségzavar/
"Ami az enyém, az az enyém, ami a tiéd, az is az enyém."
A szociopatákról tetemes szakirodalom van, sok kötetnyit teleírtak róluk. Ők a "túl szép ahhoz, hogy igaz legyen" kezdet, majd a "Menekülj, amíg tudsz." vég.
Én magam is régóta tanulmányozom ezt a témát, és sok információt gyűjtöttem össze belőle.
A ragadozó általában férfi. A nők esnek áldozatául, és ezzel a cikkemmel azokat a nőket szeretném felébreszteni, akik egy ragadozó áldozatai, de vagy még nem látják tisztán, vagy nem tudnak kimenekülni belőle. Mert a ragadozó tíz karommal fogja őket, sakk-matt helyzetbe kényszerítve, zsarolással, fenyegetéssel, anyagi függéssel maga mellett tartva a nőt, aki alárendelt szerepben a ragadozó szolgájaként, állandó gyötrésnek, megalázásnak van kitéve.
Sok hamis ikerláng kapcsolódás alapszik a ragadozó-áldozat kapcsolatán, ahol az egyik egy végtelenül nárcisztikus, manipulatív személyiség, míg a másik naiv, és mindenáron szeretetet akar adni és szeretve akar lenni. Arra vár, hogy az általa ikerlángnak hitt ragadozó megváltozik, de ez a nap sohasem jön el, mert a ragadozó nem változik. Ha magába néz, csak azért teszi, hogy tökéletesítse a módszereit.
A szociopátia a borzalom lelkiállapota. Egy súlyos trauma, vagy akár genetikai hiba, egy fel nem dolgozott iszonyat eredményeként a lélekből kiürül a szeretet. Ott, ahol benned a szeretet van, benne űr van. Végtelen, hideg űr, amit semmi nem tud kitölteni. Ennek megfelelően sokszor érez fájdalmat, amit függéssel nyom el. Szexfüggés, drog, alkohol. Bármi, amivel el tudja magát kábítani, hogy ne érezze az ürességet, de azzal palástolja még önmaga előtt is ezt a tényt, hogy azt mondja, ő tudatos ebben, ő nem függő.
A ragadozóból hiányzik a szeretet. A szeretet hiányából fogod idővel észrevenni, hogy ragadozóval kerültél szembe. Azonban eleinte nem látod, mert a borzalom lelkiállapota álcázza magát. Manipuláció, alakoskodás, hazugság, csalás, megtévesztés, befolyásolás, függésben tartás, taktika, állandó ígérgetések.
Tekintete hideg, mint a jég, kifejezéstelenül néz rád. Érzed, hogy messze jár, de mégis beléd lát. A jelenlétében rosszul érzed magad, az ösztönközpont jelez, hogy nem jó helyen vagy, menekülj. Érzed, hogy nem lesz jó vége ennek, mégis belemész, mert a ragadozó elvarázsol. Felvett intelligenciával rendelkezik, azaz a valós intelligencia hiányzik belőle, de a manipuláció, a megtévesztés technikáit tökélyre fejlesztette. Olyannyira, hogy mire észreveszed, hogy baj van, akár már ki is semmizett.
A szociopata nem fél. Nem szorong. Nem érez lelkiismeretfurdalást. Ha lebukik, akkor is ugyanúgy folytatja a játékát, mert nem érez szégyent, csupán mindenáron beteljesíteni a tervét. Mindig van A, B, C és D terve is. Ezért ha szociopatával élsz, vagy az van a közeledben, készülj, hogy mindig ébernek kell lenned. Mert mindig van egy újabb lépése, és neked át kell látni a manipuláción, a hazugságokon és a megtévesztésen.
A ragadozó a legveszélyesebb a négy közül. Több felosztás is létezik a személyiségtorzulások közül, számomra ez volt a legérthetőbb, Joe Navarro négyes felosztása.
A ragadozó először kinézi áldozatát. Van, aki hónapokig figyeli, van, aki évekig, van, aki évtizedekig. Kiismeri a szokásait, kitapintja a gyenge pontjait, hogy amikor támadásba lendül, már kész tervekkel pontosan tudja, mivel bűvölje el a kezdetekben, mivel tartsa sakkban, mivel zsarolja meg és végül mivel zsigerelje ki az áldozatát. A ragadozóban nincs bűntudat. Számára, amit tesz, az helyes. A világot másként látja, mint mi. Gyengék és erősek léteznek a számára, és a gyengéket az erősek uralják. Neki az áldozat a gyenge, akit folyamatosan gyengít, már a kezdetektől. Szépen lassan függési viszonyt alakít ki az áldozatban, hogy az minden idejét, pénzét, érzelmeit és energiáját rááldozza a vele együtt töltött időre. A találkákat természetesen ő határozza meg, és nem tűr ellentmondást, hogy az áldozatban teljes függést alakítson ki, és az mindent megtegyen, hogy vele találkozhasson.
A ragadozó kezdeti taktikája az elbűvölés.
Úgy hálózza be áldozatát, mint egy pók. Pontosan azt mondja, amit az hallani akar, és úgy fonja mesterien a szavakat, hogy a kiszemeltje teljesen a hatása alá kerüljön. Sok ragadozó van tisztában a mentális-asztrális befolyásolás erejével, és használja is. Mivel elképesztően magabiztos, akár állítja is, hogy ismeri a sötét oldalt, és használja az erejét. Szándékosan ejt el egy-egy apró szót, mondatot, amivel összezavar, ilyenkor egy pillanatra leveszi az álarcot és a tettetett kedvesség mögé nézve egy ravasz, számító embert láthatsz, de mivel az elején olyannyira elvarázsol és pontosan azt kapod, amire szükséged van, így nem mered elhinni, hogy ő tényleg az lenne, akit megmutatott egy pillanatra, pedig ez a módszeres megfélemlítés kezdeti szakasza.
A ragadozó már érezteti az erejét, de még eljátssza, hogy milyen fontos vagy neki. Látszólag törődik veled, azonban már ekkor is azzal foglalkozik, hogy később mivel találjon fogást rajtad, ha menekülni akarsz.
Jövőd felett közönyösen határoz, és a kezdeti szakaszban mindenre rávesz. Azt teszed, amit mond, mert elhiszed a csillogó illúziót, és azt hiszed, megtaláltad életed szerelmét. Rengeteg mindent megígér, de semmit nem tart be ebből, vagy csak éppen annyit, amennyi céljai eléréséhez kell.
A ragadozó mindig elveszi, amit akar. Időnként kényszeresen lop, rutinból hazudik, de sokszor belekeveredik a saját hazugságaiba, melyeket ha élesen figyelsz és kénytelen vagy a közelében élni, le tudsz leplezni. Azonban az elején még minden hazugság felett szemet hunysz, mondván, tolerálnod kell.
Van egy bizonyos szociopata-empata-antipata háromszög, melynek lényege, hogy a szociopata mellett egy apatikus, gyenge jellemű, sérült lelkivilágú, kiszolgáltatott ember van, akit a szociopata már a hatalmába kerített és konkrétan azt tesz vele, amit akar. Mindenre rá tudja venni, használja és kihasználja, lábtörlőként bánik vele és olyan súlyosan rombolja le az antipata személyiségét, hogy az készségesen részt vesz az empata behálózásában és kizsigerelésében. A férfi szociopata mellett az antipata lehet egy másik nő, vagy egy másik férfi is, aki cinkostársként részt vesz a színjátékban.
Az antipata tehát a szociopata totális rabja és eszköze, aki már úgy él a szociopata mellett, hogy teljesen ki van szolgáltatva neki, és ennélfogva szemet huny minden felett, vagy egy másik esetben közel él a szociopatához és egyetért a felfogásával, hogy ezzel leplezze saját életének kudarcát, így teljes egyetértésben dolgoznak össze.
Az empata, azaz az áldozat általában erős, van valamije, ami a ragadozónak kell, vagy a tudása, vagy az energiája, vagy a pénze, vagy úgy általában - egy hosszú ilyen típusú iszonyú házasságban - az egész élete. Nem egy történetet hallok mostanában 30 éves házasságokról, ahol az áldozat már nem tud hova menekülni a ragadozótól, holott felismerte, mivel áll szemben. Az empatában a szociopatával ellentétben sok a szeretet. Szereti a világot, az embereket, és ennek megfelelően naiv és hiszékeny, mert mindenkiben a jót látja. Így amikor a ragadozó megjelenik az életében, elég sok idő kell, mire a naivsága darabokra hullik, attól függ, hogy a ragadozó meddig játssza a színjátékot és mikor hull le az álarca.
Rendkívül kitartó, okos játékot játszik a ragadozó, a büntetés-jutalmazás eszközeivel rombolja az empata személyiségét.
Az álarc lehullása a második szakasz. Ekkor az empata már kezdi felismerni, hogy manipulálják és próbál kitörni. / erre süti rá a ragadozó, hogy labilis/. Folyamatosan figyelni kezdi a ragadozót és lassan leesik a szeme elől a lepel. Rájön, hogy kihasználásra, megfélemlítésre, uralomban tartásra megy ki a játék. Ekkor általában az empata leleplezi a szociopatát. Itt már a ragadozó kénytelen más eszközöket bevetni, és zsarolás, szándékos verbális agresszió, sajnos sok házasságban, ahogy tőletek hallottam, fizikai agresszió is következhet. Nem minden ragadozó megy el eddig, nagyrészt megelégednek a szavakkal való bántással, és az áldozatot állítják be mindenben hibásnak. Kifinomult megfélemlítő eszközökkel elérik, hogy az empata végül ismét megadja magát, mivel fél.
Ez a szakirodalomban megnevezett "szociopata tánca." Teljesen az uralma alá hajtotta és birtokolja az empatát, és az antipata a háttérben együttműködően segít fenntartani az illúziót, hogy a szociopata erős és mindenek felett áll. Mindaddig, amíg elhiszed, hogy erős, addig az is lesz. Attól a perctől kezdve azonban, hogy elhatározod, hogy véget vetsz ennek, következik az összecsapás.
Az empata szembeszáll a ragadozóval. Ebben a fázisban már tudja, hogy kivel áll szemben. Ha továbbra sem tud elmenekülni, az egyetlen lehetséges módszere az erő tanúsítása. Hidegen, ellentmondást nem tűrően, nyugodtan el kell küldeni, le kell építeni. Mivel erőszakos és zaklatni kezd, üldözni, ezért következetesen kell viselkedni. Mindig nyugodtan és higgadtan, ha szemtől-szemben állsz egy ragadozóval. Nem szabad félned tőle, mert ebből nyer energiát és ekkor már a félelmeiddel gyengít. Ha nem félsz, és erőt érez, eltűnik egy időre, de ne áltasd magad azzal, hogy örökre. Csupán erőt gyűjt. Ha vele kell élned, akkor ilyenkor visszahúzódik, vagy újra felveszi az elbűvölő álarcot.
Ha van rá módod, menekülj el. Ne tarts vele kapcsolatot, ne menj bele vitába. Ne szembesítsd, mert őt nem lehet. Képtelen rá, hogy beismerjen bármit. A legjobb minden kommunikációt megszüntetni vele, és örökre eltűnni az életéből. Egy ideig még zaklatni fog, ha bármilyen módon tud, ekkor már kényszeres viselkedéseket vehet fel, pl. túl sokszor hív egymás után, hallottam olyan esetet, hogy 55x hívott egy férfi egy nőt, majd smsek százait küldte. Megszállottan keresi a módot, hogy újra a hatalma alá kerítsen, de mivel ilyenkor már átlátsz rajta, csak a megfélemlítés eszközeit vetheti be, vagy eljátssza a szegény ént, hogy te mindenben tévedtél, és mennyire megbántottad, esetleg könyörög, hogy fogadd vissza, hallottam tőletek ilyet is, ajándékok, virág, térdre borulva fogadkozás, hogy többet nem fordul elő.
A ragadozó csapodár. Ő maga képtelen a hűségre, azonban az áldozattól elvárja a feltétel nélküli teljes odaadást. Tökéletesen közönyösen, élvezve hogy bánthat, mosolyogva aláz meg társaságban, mások előtt, téged hibáztatva, téged beállítva akarat gyengének, kiszámíthatatlannak, instabilnak. A háttérben gyakran mocskolódik másoknak rólad, még akkor is, ha látszólag közöttetek teljes az egyetértés. Itt minden csak látszat, ez nem szerelem! Ez illúzió! A szerelemben nincs alárendelt-fölérendelt viszony, nincs bosszú, megalázás, kiszolgáltatottság, érzelmi kisemmizés, anyagi függés.
A ragadozó haragtartó és bosszút áll, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan azt eltervezte. Úgy gondolja, hogy te abból tanulsz, és ő téged tanít ezzel, méghozzá feltétlen engedelmességre.
Nagy tehetsége van mások bizalmába férkőzni. Nem veszi figyelembe se mások érzéseit, se tettei következményeit, mert neki nincsenek érzései. Nem érti mások szenvedését. Hiányzik belőle az együttérzés.
Míg mi kommunikálunk, ő a szavakat manipulációra, engedelmességre késztetésre, megfélemlítésre, csábításra használja. Rideg, könyörtelen és számító, de számtalan álarca van, és sok ragadozónak megfigyelhetően minimum két személyisége van.
Kisiklatja álmaid és vágyaid, ha az életedbe lép. Önmaga akarata szerint kezd átformálni, és a végletekig kihasznál. Neki teljesen természetes, hogy te őt szolgálod, meg sem fordul a fejében, hogy egy kapcsolat egyenrangú. Sajátos módon értelmezi a kölcsönösséget.
Ugyanakkor a találkozás a szociopatával számodra előre meghatározott karmikus jellegű. Tanulnod kell belőle, és a képes vagy, - amíg kettőtök közt ez tart - a transzformálás képességével a legrosszabból is a legjobbat kihozni, akkor óriási személyiségfejlődésen mehetsz keresztül. Mindamellett, hogy kihasznál, a viselkedésével és a reakcióival sokmindenre megtanít. Nem csak önvédelemre, hanem éles tükör tartásával az önbecsülésre, az önmagadért kiállásra, az emberi értékeidre és a hited erejére. Ha jól tudsz transzformálni, nem kerülsz ki teljesen kizsigerelve, vesztesen egy ilyen kapcsolatból, hanem amikor már tisztán látod, mi történik veled, tudatosan kezded felépíteni a személyiségedet a ragadozó közelében, aki hátrálni kezd az erő láttán. Minden bántásból előnyt kovácsolhatsz, minden korábbi helyzetből tanulva másoknak segíthetsz felismerni a ragadozót.
Ő is karmikus szereplő, akivel lélekszerződésed van. Dolgotok van egymással, méghozzá egymás tanítása. A ragadozó tudat álarca mögött pedig ott van egy valódi, tiszta lélek, aki akkor néz rád vissza, amikor nem a ragadozó szemeit látod. Olyankor végtelen tisztaságot látsz és bánatot a szemeiben, ilyenkor tudod, hogy őt ismered. Más életekből. Ahol nem volt ilyen. Tehetetlenül nézed, hogy milyen értékes ember lehetne, ha nem vált volna azzá, aki. Azt kívánod, bárcsak ott lehettél volna vele, amikor a trauma megtörtént, hogy megvédd, megöleld és kihozd abból a pokolból, ahol a túlélés érdekében kellett ragadozóvá válnia. A szíved facsarodik bele, mikor megérzed az igaz lelket benne, akit a ragadozó személyiség már teljesen a hatalma alá hajtott. Pedig van ott egy másik ember is. Aki segítséget kér tőled, némán, mert szeretni akar és szeretve lenni. Aki tud előtted sírni valós könnyeket, és aki tud segíteni és szeretni, ha leveti az álarcot.
Azonban addig, amíg nem veszi észre, mit tesz magával és másokkal, amíg nem vállalja önmaga előtt a felelősséget, amíg nem ismeri be magának, hogy valami uralja és fogságban tartja, hogy egy idegen erő marionettbábuként mozgatja, szívja az erejét, addig semmit nem tehetsz érte.
A ragadozó jellemzői, hogy biztosan ráismerj:
- manipulatív, taktikus, számító, kényszeres
- alakoskodó, hazugságok hálójával fon körbe
- tele van számtalan lebilincselő történettel, amik nem fedik a valóságot / ismertem olyan szocit, aki állítása szerint szolgált a légióban, majd volt a brazil őserdőben az őslakosok között, majd Afrikában, itt és ott és amott, és ahogy összeszámoltam minimum kétszáz évesnek kellene lennie :)/
- büszkén mesél törvényszegésekről, úgy állítva be, mint egy hőstettet
- úgy érzi, rá a szabályok és a törvények nem vonatkoznak
- rendszeresen botrányosan, vagy figyelemfelhívóan viseledik
- nincs benne felelősségvállalás, megbánás, lelkiismeret
- hidegen hagyják a könnyeid
- akkor is hazudik, ha nincs rá oka
- számító, előre lát és tervez
- játszmázik és drámázik
- az életét, a körülményeit, a szüleit, a családját és a párját okolja
- kényszeres irányító és uralkodni próbál
- örömmel csap be másokat
- szeret provokálni
- szeret feltűnősködni
- önbizalma határtalan
- az egója hatalmas
- nem bírja a kritikát, dühösen, akár tombolva reagál
- habozás nélkül tesz ki másokat anyagi, erkölcsi vagy bűnűgyi kockáztatnak
- felelőtlen
- szeret másokat arra használni, hogy pénzt szerezzenek neki
- egyszerre több vasat tart a tűzben
- csapodár és hűtlen
- magát túlértékeli, másokat alulértékel
- napról-napra él, nem tud bánni a pénzzel
- önérdekből uralkodik az áldozata testén, lelkén, érzelmein, gondolatain, idején vagy pénzén, vagy ezek mindegyikén
- egyik pillanatban kedves, majd hirtelen totális közönybe csap át
- szereti magát sajnáltatni, áldozatnak beállítani magát
- megfélemlítéssel ér célt
- észérvekkel igazolja, hogy miért bánt másokat: "megérdemelték"
- álneveket használ, váltogatja a személyazonosságát
- nem riad vissza szinte semmitől
- elszigetel másoktól
- agresszívan nárcisztikus
- büntető viselkedését azzal magyarázza, hogy "tanít", vagy a másik "kiprovokálta"
- mások fájdalma hidegen hagyja, azonban mások félelméből és uralásából nyer energiát
- kölcsönkéreget, de soha nem ajda vissza
- nem fogadja el mások bocsánatkérését, haragtartó és bosszút áll vélt és valós sérelmeiért
- ő maga szinte soha nem kér bocsánatot, ha igen, azt se gondolja komolyan, csupán számításból teszi
- minden nőt állítása szerint ő hagyott el
- szeret azzal viccelődni, hogy egy sötét erővel paktált le
A fent felsorolt jellemzők egy kivonata Joe Navarro könyvében a ragadozó fejezetében a 149 pontos gyorstesztnek. Nem én találtam ki, hanem egy olyan bűnűgyi profilozó, aki több száz ragadozóval találkozott.
A cikket több forrásból és több tapasztalatból, illetve többetekkel folytatott beszélgetések alapján, összegyűjtött anyagok mentén írtam, komolyan megalapozva a szavakat, mert nem célom sem ítélkezni, sem bárkire rásütni, hogy szociopata, azonban ha már csak a fenti jellemzők fele igaz rá, akkor biztos lehetsz benne, hogy ragadozóval állsz szemben.
A szociopata áldozata gyakran válhat labilissá, átmenetileg, azonban a szociopata bevett szokása a nőt okolni, és azt elhitetni vele, hogy ő a sérült, a nő kétségbeesett kitöréseit az uralom alól ingadozásnak veszi, mivel a saját hibáit nem veszi észre és a felelősséget semmiért nem vállalja, így a nőt látja olyannak, amilyennek a labilis személyiséget bemutattam. Azonban a szociopata áldozata valójában nem labilis, hanem ki akar törni, el akar menekülni, amikor már látja, hogy kihasználják, becsapják és következetesen hazudnak neki, a szociopata terveket sző, hogy minél jobban befolyásolni tudja, matthelyzetet teremt, és a nő újra és újra öntudatra ébredve nekiesik a férfinek, mivel kétségbeesetten szeretne igazságot teremteni és kapni, valamint arra vár, hogy a férfi megváltozzon.
A valódi labilis és az átmenetileg labilis, aki védi a saját életét a ragadozóval /szociopatával/ szemben, nem ugyanaz.
Amikor az átmenetileg labilissá vált nő a szociopatától eltávolodik, ismét visszanyeri stabilitását, önuralmát és belső lelki békéjét.
Eszter
szabadulas777gmail.com
sms 0670 77 22 134