HOGYAN VÁLTOZTASD MEG AZ ÉLETEDET
AKI A LEGJOBBAT FOGADJA EL AZ A LEGJOBBAT KAPJA


 

A négy személyiségtípus

Négy mindenkire érvényes személyiségtípus van, ami nem személyiségtorzulás, hanem, csakúgy mint a zodiákusnál, ezt is fel kell fejleszteni, a rossz részeket kidolgozni magunkból, a jó részeket megtartani.
A négy személyiségtípus EGYÁLTALÁN NEM KÖVETI a zodiákus felosztását.
Azzal, hogy felismered, melyik személyiségtípusba tartozol, még nincs megoldva a változás....

1. A kolerikus - a tűz
A vezető, a hirtelen haragú, a kemény, az irányító. Lelkesít és támogat, de mindennek úgy kell lennie, ahogyan azt ő akarja. Most azonnal, de már tegnapra kellett volna..:) Mindent elér, mindent megteremt, de néha megbántott embereket hagy maga után azzal, hogy letarol és szerinte mindig igaza van. Nehéz rábírni, hogy változtasson, enyhén nárcisztikus hozzáállása miatt, azonban egy kolerikus, ha változni kezd, ki tudja hozni magából a maximumot, és alázattal az emberek felé, a személyiségét segítésre, tanításra és jó vezetésre használni.

2. A szangvinikus - a levegő
A társaság központja ,a jó fej, a nevettető. A kedves, életvidám, aki imádja, ha a figyelem ráirányul. Ő mindig ott van mindenhol, segít, és támogat, mosolyra fakaszt, de nem tűri, ha nem figyelnek rá. Ő a világ közepe. Ebben biztos. Azonban ő a megoldó is. Meg is menti a viágot, ha kell. Itt és most. Mert állandóan tele van ötletekkel és ezekről beszél. Kevés az esélye, hogy meg is valósítja, de legalább ötletel, vég nélkül. Jó vele beszélgetni, de utána úgy érezzük, kevesek vagyunk hozzá. Azonban ezt ellensúlyozza azzal, hogy a vidámsága ragadós. Sokszor belekezd valamibe, majd szinte mindig abbahagyja. Nagyon kevés dolgot visz véghez.

3. A melankolikus - a víz
Álmodozó, magába révedő, zárkózott. Nehezen nyílik meg. Sokat sóhajtozva ül a szobája magányában és filmekbe, könyvekbe menekülve teremti meg a saját valóságát. "Jól elvan". Ha sikerül megnyitni a szívét, rendszeresen azt lesi, mikor fogják megbántani, csak azért, hogy visszabújhasson a várába. Túlérzékeny, de éppen ezért tele van szeretettel, kiváló gyógyító és nagyon sokat ad, egész életében csak ad.. azonban ez miatt áldozattá, mártírrá is tud válni. Ha összeszedi a bátorságát és kinyílik a világnak, megtapasztalhatja azt, hogy nem csak ő tud szeretni, őt is lehet szeretni.

4. A flegmatikus - a föld
Neki teljesen tökéletes az élete, az ő szemszögéből. Jól érzi magát és teljesen elégedett mindennel. Ezáltal nem fejlődik. Neki minden jó úgy, ahogyan van. Nem szeret változtatni, és ellen is áll minden változásnak. Látszólag semmi nem érdekli, nem izgatja fel, a másik ember sem, mert ő magával érzi magát a legjobban. Sziklaszilárd társ, de keveset szól. Kicsit olyan, mint a székely mondás: "Egyszer mondtam, hogy szeretlek. Ha változás lesz, szólok." :)
Benne értékelni kell a stabilitást és a kitartást, a végtelen türelmét és a következetességét. Ha rájön arra, hogy fejlődnie kell, akkor azonban mindent borít, és a torony darabokra robbanva hull a földre körülötte.

A személyiségtípusok természetesen ismét sarkítva vannak leírva, nem ennyire vészes a helyzet :)Azonban keverednek is, a négy elem súlyának megfelelően benned.

Eszter Vörösné Végh

A négy a zodiákusban
A föld jegyei - Bak, Bika, Szűz
A víz jegyei - Rák, Halak, Skorpió
A tűz jegyei - Kos, Nyilas, Oroszlán
A levegő jegyei - Ikrek, Mérleg, Vízöntő

Nem kifejezetten betű szerint kapcsolódnak a négy elemhez, emberenként és személyiségenként bőven vannak eltérések, de valamilyen hangsúlyos személyiségvonás kapcsolódik ahhoz, hogy valaki milyen csillagzat alatt született és hogyan irányítja - vagy nem - az életét. Általában ha valaki szöges ellentétben van a zodiákus jegyével, és pl. levegő elemként sok benne a tűz, akkor az elég nagy káoszt okoz az életében - kiegyensúlyozásra van szükség.
A zodiákus jegyek azért is a sajátjaink, azaz azért ezt a zodiákust kaptad, hogy ebben fejlődj és hozd ki belőle a maximumot, az alacsony fejlettségűből a magasan fejlettet, hogy az állatövi jegyed legjobb tulajdonságai érvényesüljenek. Ez is a tudatosság egyik formája, hiszen a zodiákus nem csak átok, hanem inkább főként áldás, ha tudod, hogyan használd az elmédet, hozd egyensúlyba a lelkeddel és vedd elő a teremtő erődet, hogyan fejleszd a személyiségedet.

Eszter Vörösné Végh