HOGYAN VÁLTOZTASD MEG AZ ÉLETEDET
AKI A LEGJOBBAT FOGADJA EL AZ A LEGJOBBAT KAPJA


 

A Folyamatos Állandó Javítás
FÁJ
Amikor javítani akarsz az életeden, módszerek után kutatsz. Olyan módszerek után, amik Azonnali Változást hoznak. Az Azonnal Változásban azonban tudat alatt nem hiszel, hiszen eddig azt tapasztaltad, a változások nem tartanak sokáig. Mindig a körülményeket okoltad, miért nem. Mások nem úgy reagáltak a tetteidre, ahogyan azt szeretted volna. Nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt vártad. Kicsúszott a kezedből az irányítás.
Ezért aztán feladtad.
Újra és újra.
Majd megint elkezdett FÁJni.
A Torony évének ebben a szakaszában már eléggé FÁJ ahhoz, hogy elgondolkodj és átértékelj.
Hiszen a fájdalom a figyelmeztetés, valamit nem jól csinálsz. Rossz irányba haladsz. A fájdalom a piros felkiáltójel.
Nos, ha változtatni akarsz:
- fogadd el, hogy muszáj változtatni, ha nem akarod, hogy fájjon
- a változás forrása benned van
- csak te tudod megcsinálni
- a felelősség is a tiéd
- a változáshoz először döntést kell hozni
- a változás tartósságához a döntést azonnali cselekvésnek kell követnie
- a cselekvésnek következetesnek kell lennie
- a változás tartóssága rajtad múlik mégpedig...
... mégpedig a FOLYAMATOS ÁLLANDÓ JAVÍTÁSSAL.
Ha minden nap csak egy százalékot javítasz a körülményeiden, a gondolataidon és az érzéseiden, az egy hónap alatt 30 %, három hónap alatt 90 %, ugye logikus. A jó hír azonban, hogy az agyunk úgy van megtervezve, hogy amint megérzi a változást, rááll az új frekvenciára - amennyiben következetes vagy -, és felturbózza a folyamatot, azaz az első hét végén már mondjuk úgy 20 %- nál tartasz, a másodiknál 50%-nál, a harmadiknál már 120 % -nál, a negyediknél már 200 %-nál, mert a tudat és a lélek összehangoltan kezd el cselekedni, ami eddig nem volt. /KÖVETKEZETESSÉG!/
Tehát ha már eléggé fáj, azaz elérted azt az érzelmi küszöböt, amin túl már MUSZÁJ változtatni, akkor eléggé FÁJ ahhoz, hogy tényleg változtass. A változás neked is jó és a környezetednek is. A te életedben akkora áttörést hozhat, amiről eddig nem is álmodtál. Megváltoztatja az anyagi körülményeidet, a kapcsolataidat, a családhoz való hozzáállásodat.
Eddig menekültél, mert nem fájt eléggé. Kikerülted a változást.
Majd az élet, a sors, a karma /Torony!/ eléd hozta azt az eseményt, amivel már elérted a fájdalomküszöböt, azaz eléggé FÁJ ahhoz, hogy mostantól
FOLYAMATOS ÁLLANDÓ JAVÍTÁSSAL
változtass.
A változás kulcsa tehát csakis benned rejlik, a felelősség a tiéd a változásért, azaz csakis te tehetsz azért, hogy változz. A külső segítők azért vannak, hogy időnként a helyes útra tereljenek, legyenek ezek szakemberek, vagy barátok, szerelmi, családi kapcsolatok. Mind azért vannak az életedben, hogy helyes irányba tereljenek, 99 %-ban öntudatlanul teszik ezt. Van azonban több olyan szereplő is az életedben, akik tudatosan segítenek.
Ahhoz, hogy változz, meg kell szakítani azt a folyamatot, amit eddig követtél, és mindig rossz lett a vége. Azaz az aktuális érzelmi-gondolati-cselekvési sémádat.
Sémamegszakítással.
A sémamegszakítás lehet külső személy általi,
ezen belül tudatos a részéről, vagy nem tudatos.
A nem tudatos külső sémamegszakítás esetében a külső személy öntudatlanul idézi elő benned a változást, ilyenkor a sors, karma, égi közbeavatkozás egy hozzád közel áll személyt vesz a kezébe arra, hogy téged megváltoztasson. Ez a személy nincsen tudatában annak, hogy benned a viselkedésével változást idéz elő, csupán követi a megérzéseit.
A tudatos külső sémamegszakítás esetében egy eléggé fejlett, akár spirituálisan is magas szinten álló személy szándékosan szakítja meg a sémádat egy tudatosan extrém, nem odaillő, meghökkentő, akár a társadalmi sémáktól eltérő viselkedéssel. Ez a helyzet már nincs a véletlenre bízva. Ilyenkor az adott külső személy elkötelezte magát amellett, hogy megváltoztat téged a jó irányba, hajtóereje a szeretet, de ez - tudatosságának köszönhetően -, számodra eltér a megszokottól, a viselkedése, a tettei eleinte ellenkezést váltanak ki belőled, majd ahogy idővel számodra is tudatossá válik, hogy ő jó irányba szeretne terelni téged, elfogadod, hogy változnod kell. Ez az erőteljes külső tudatos ébresztés, mely a sémáidat azzal szakítja meg, hogy egy hozzád szeretettel álló, hozzád közel álló személy tudatosan tanít.
A sémamegszakítás esetében emelőhatást kell alkalmazni.
Gondolj bele, mi is az, hogy emelő. Az emelő egy olyan szerkezet, mellyel az ember számára megemelhetetlen súlyt tudunk felfele mozgatni. Az emelőhatás azt jelenti: kellő mértékű külső beavatkozást alkalmazunk egy változni akaró, vagy a változásért küzdő személy életében. A sémamegszakítás értelmében erőteljes érzelmi behatást kell tennünk, amivel megszakítjuk a sémáját.
Az emelőhatásnál emelési pontokat kell találnunk. Mik azok a pontok az életében, melyek őt magát kínozzák, és visszatartják? Ezek azok a pontok, amiket emelni kell. A tudatos tanítás értelmében ezeket a pontokat kell megragadni. Rámutatni, hol FÁJ.
Ahol fáj, ott kell emelni.
Az emelőtechnika lényege a tudatos tükör alkalmazása, azaz szándékosan tükröt tartasz a másiknak. Én is ezt alkalmazom a tanácsadásaim során, szándékos tudatos tükröt tartok eléd, és az igazsággal való szembesítés kellő fájdalmat okoz, hogy emelőhatást érjek el, mindezt nem azért, hogy fájdalmat okozzak, hanem hogy elérjem az érzelmi küszöbödet, hogy változtass. Mert a legtöbben ugyan akartok változtatni, de nem látjátok, hogyan. Ehhez kell az emelőhatás, amit én alkalmazok. Megtalálom az emelési pontjaidat, és ezekre tartok tükröt, melyek elérik a fájdalomküszöbödet, és rájössz, az a séma, amit eddig követtél, hol, milyen pontokon okozott elég fájdalmat az életedben ahhoz, hogy változtass.
Amikor erre ráébredsz, a legjobb, ha tudatosan kezded alkalmazni a sémamegszakítást, azaz te magad elemzed ki, hol vannak az emelési pontjaid, mert újra és újra elő fognak jönni, és azokhoz milyen fájdalmat kapcsolsz, mik azok a pontok, ahol már elérted a fájdalomküszöböt. Ott kell változtatni. Azokat a sémákat kell megszakítani ezért...
A sémamegszakítás lehet belső is. A tudatosság magas foka. Azaz magadnak szakítod meg a sémádat egy kellően magad felé irányuló, az eddigi szokásaidtól eltérő viselkedéssel. Ezzel mozdítod ki magadat a sémából. Magadnak alkalmazod az emelőhatást, kezdetben azzal, hogy újra és újra figyelmezteted magadat, eddig mennyi fájdalmat okozott az a viselkedés, amit követtél. Majd kellő örömöt kapcsolsz ahhoz, ha ebben változást érsz el, és ez már az emelőhatás kellemesebbik része. A jutalmazás, azaz amikor érzed, hogy változol, már öröm és boldogság érkezik oda, ahol eddig fájdalom volt, és ezt tudatos teremtéssel és tudatos önmagad felé irányuló jutalmazással tudod folytatni.
Az emelőhatás pozitív része szintén jöhet sorsszerűen, azaz a sors jutalmaz, és jöhet egy tudattalan vagy tudatos külső személy részéről, aki az évezredes büntetés-jutalmazás megszokott módszerét alkalmazza, majd amikor elérted a számodra legnagyobb boldogságot hozó változást, jutalmazni kezd, és egyre több és több örömöt okoz neked azzal, hogy most pozitív tükröt tart. A pozitív tükör megmutatja, miben változtál eddig, mit értél el.
Minden változás mögött ott rejlik a szeretet.
Amikor elkezded a kezedbe venni az életed irányítását, akkor a valóság hozzád kezd alkalmazkodni.


https://www.facebook.com/Eszterspiritualistanito​

Fogalmazd meg, mit szeretnél,
konkrétan és pontosan, de függetlenül bárkitől
Zárj ki minden más eshetőséget
Csakis úgy tudsz elérni valamit, ha nem valakihez kötöd, hanem magadhoz, és kizárólag úgy, ha elhatározod, mit szeretnél, és MINDEN MÁS ESHETŐSÉGET KIZÁRSZ AZAZ:
- nem mész bele semmilyen más megoldásba
- nemet mondasz mindarra, ami ebbe nem illik bele
- nem kötsz félmegoldásokra kompromisszumot
- nem mész bele abba, hogy más felülírja, amit te elterveztél azzal, hogy egy számodra könnyebbnek látszó, mégis sokkal nehezebb, fájdalmasabb illúziót ajánl.
Semmi nem helyettesíthető be és pont.
Például ha boldog, beteljesült párkapcsolatra vágysz - ez ugye a leggyakoribb - akkor konkrétan fogalmazd meg, mire vágysz, de azt ne, hogy kivel, viszont azt igen, hogy milyen legyen a kapcsolat. Ne térj el ettől. Ha jönnek a "versenyzők", akkor csakis akkor engedj be valakit az életedbe, ha az általad megfogalmazottak passzolnak rá, ami nem azt jelenti, hogy tedd túl magasra a mércét, mert itt valós emberi értékekről van szó, sem azt, hogy elvárásaid legyenek, hanem azt, hogy
FELEMELED AZ IGÉNYSZINTEDET.
Nem mész bele pl szeretői kapcsolatba, ha pont ez az, amit nem szeretnél.
Nem mész bele olyan kapcsolatba, ahol manipulálnak, kihasználnak, birtokolnak, játszanak veled, ha pont ezt nem szeretnéd.
Nemet mondasz arra, ha valaki nem őszinte, játszmázik, álarcok mögé bújik, ha pont ezt nem szeretnéd.
Nemet mondasz a "majd valamikor egyszer" ígéretekre, amennyiben hiányzik a másik fél részéről a megvalósításhoz kellő igyekezet.
Ha kijelölöd az utadat, menj is végig rajta.
Emeld fel a saját igényeidet, de ne táplálj túlzott elvárásokat, az alapvető emberi értékek, mint
SZERETET
HŰSÉG
KÖLCSÖNÖS TISZTELET
FIZIKAILAG IS MEGVALÓSULÓ KAPCSOLAT
pont elegek lesznek, persze a listát bővítheted, de ne írj össze hat-hét dolognál többet.
Jelöld ki a célt.
ZÁRJ KI MINDEN MÁS ESHETŐSÉGET.
VAGY ÍGY, VAGY SEHOGY - ÉS MEGÉRKEZIK AZ ÉLETEDBE AZ, AKI PONTOSAN EZEKET AZ ÉRTÉKEKET VALLJA.


Eszter


https://www.facebook.com/Eszterspiritualistanito